FORUM KS DRAMLJE Seznam forumov FORUM KS DRAMLJE
Vse o krajevni skupnosti Dramlje in njenih vaških skupnostih.





NASVETI ZA LAHEK KORAK

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    FORUM KS DRAMLJE Seznam forumov -> NASVETI - svetovalni servis foruma
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
tetaPehta



Pridružen/-a: 01.11. 2009, 07:41
Prispevkov: 10

 PrispevekObjavljeno: 31 Jan 2010 17:32    Naslov sporočila: NASVETI ZA LAHEK KORAK Odgovori s citatom Back to top

Zima se počasi poslavlja. Boste protestirali da ne? Res se nam je letos pokazala v pravi podobi. Takšna kot mora biti. S snegom, z nizkimi temperaturami, z zimskimi radostmi, pač z vsem kar spada zraven.
Pa kljub temu, da še vedno vztraja, že lahko slutimo njen konec. Januar se poslavlja, februar pa nam vedno prinese prve znanilce pomladi: trobentice, žafrane in zvončke, ki nam sporočajo: "Pokonci zaspanci, konec je zimskega spanja!"
Čas je, da se počasi začnemo pripravljati na težja dela, ki jih imamo v načrtu za letos. Zato izkoristimo lepe zimske dni, pojdimo na sprehod in se nadihajmo svežega, po zimi dišečega zraka. Na ta način bomo pripravili naše kosti in mišice na napore. Kosti in mišice so izredno trpežni telesni organi, ki jim najbolj škoduje ravno nedejavnost.

Pri raznih bolečinah v hrbtenici, pri revmatičnih težavah, pri artritisu pa poleg redne telesne aktivnosti, telovadbe primerne za določen predel, pomagajo tudi zdravilna zelišča:pekoča paprika, rožmarin, arnika, šentjanževka, jesen. S tinkturo masiramo boleče mesto po deset minut trikrat na dan.Potem ga izmijemo z mlačno vodo in namažemo z olivnim ali mandeljevim oljem.
Tinkturo si pripravimo tako:v enem litru žganja namakamo pet žlic posameznega zelišča (na primer rožmarina) 20 dni na toplem. Steklenico vmes večkrat pretresemo, potem precedimo in shranimo na hladno.
Zraven lahko pijemo tudi čaje iz:koprive, rmana, mete, robide, preslice. Po eno žlico vsakega od zelišč zmešamo in poparimo z enim litrom kropa. Pijemo trikrat na dan en kozarec 15 minut pred obroki. S tem čajem odstranimo strupe iz našega organizma.
S pravo mero telesne aktivnosti, s pravilnim prehranjevanjem in rahlo pomočjo naravnih zdravil nam bosta okostje in mišičje služila do konca življenja!

Lep pozdrav do naslednjič!
teta Pehta
 
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    FORUM KS DRAMLJE Seznam forumov -> NASVETI - svetovalni servis foruma Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.