FORUM KS DRAMLJE Seznam forumov FORUM KS DRAMLJE
Vse o krajevni skupnosti Dramlje in njenih vaških skupnostih.





DRUŽABNO SREČANJE V VODULAH

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    FORUM KS DRAMLJE Seznam forumov -> AKTUALNO
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
PRIMOZ
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.03. 2008, 10:44
Prispevkov: 549
Kraj: Dramlje

 PrispevekObjavljeno: 19 Maj 2013 13:46    Naslov sporočila: DRUŽABNO SREČANJE V VODULAH Odgovori s citatom Back to top

VODULE, sobota 18. maj 2013

V GRADBENEM ODBORU VODULE, smo na ranču Ogrizek organizirali piknik srečanje uporabnikov ceste Mastnak - Matjašič, ki se ga je udeležilo okrog 40 vaščanov in lastnikov vikendov. Ker nas v prihodnjih letih čaka zahteven projekt - modernizacija naše ceste, so tovrstna srečanja lepa priložnost, da na sproščen in neformalen način spregovorimo o poti do cilja. Krajani podpirajo prizadevanja GO Vodule, pred pričetkom zbiranja sredstev, pa bo potrebno še nekaj sestankov, pri čemer pričakujemo ustrezno podporo lokalne skupnosti. Dejstvo, ki je bilo večkrat poudarjeno tudi na srečanju, pa je, da brez sofinanciranja KS Dramlje, ki je pristojna za to cesto in brez namenskih sredstev občine, projkt ni mogoče izvesti. V načrtu je modernizacija najmanj 1000 metrov ceste, preko 500 metrov cest (dovoznih in vmesni del osnovne ceste) pa bo še naprej makedamskih.

SREDNJEROČNI PLAN DELA
Gradbeni odbor je na srečanju v pisni obliki predstavil plan nadaljnih aktivnosti, ki ga povzemamo v nadaljevanju:
Skrajni čas je že, da tudi v »poduršulskih« Vodulah dočakamo asfaltno cesto, kar je na veselje ali žalost v največji meri odvisno tudi od maloštevilnih uporabnikov ceste. Tukajšnji Gradbeni odbor ima pred seboj zelo zahtevno nalogo, ki se je ne bojimo, zato smo trdno odločeni za nadaljnje poteze, pa če so te videti še tako brezupne.

Prav zaradi trenutne redke poseljenosti območja Vodul bo delež sofinanciranja z strani uporabnikov zelo velik. Vendar vzdrževanje ceste v sedanjem stanju tudi ni poceni, ne za uporabnike niti za lokalno skupnost; zato smo trdno odločeni, da to situacijo najkasneje do leta 2016 skrajno izboljšamo z modernizacijo ceste.
Zagotoviti sredstva uporabnikov je težka naloga; v teh negotovih časih še toliko bolj, tega se v vašem gradbenem odboru zelo dobro zavedamo. Zato smo pripravili operativni plan dolgoročnega zbiranja sredstev na namenski transakcijski račun, ki ga bomo v ta namen odprli.

Pred pričetkom zbiranja pa moramo zagotoviti nekaj osnovnih zadev:
- jasno formulirana podpora sveta KS Dramlje (ustrezni sklepi),
- natančna opredelitev odsekov ki bodo predmet modernizacije, vključno z znano predračunsko vrednostjo in popisom del,
- doseženo soglasje med uporabniki o višini prispevka za modernizacijo,
- jasno potrjena pripravljenost vseh uporabnikov (100%) za realizacijo sofinanciranja

V letu 2013 bomo nadaljevali z predhodnimi globinskimi sanacijami ceste (odsek 3), prvi del sanacij smo uspešno realizirali v letu 2012 (glej prispevek: http://dramlje.mojforum.si/dramlje-about835.html). V letu 2014 bomo pričeli z dolgoročnim zbiranjem sredstev uporabnikov. Modernizacijo ceste (asfaltiranje) pa načrtujemo v letih 2015 - 2016, oz. takrat ko bomo zagotovili finančna sredstva uporabnikov. Lokalna skupnost (svet KS Dramlje), je leta 2012 že obravnaval našo vlogo za sofinanciranje, vendar je dal prednost projektu v Straži na Gori. Glede na dolga desetletja čakanja, ko naša cesta ni bila uvrščena v plan, pričakujemo ustrezno podporo predstavnikov lokalne skupnosti.

ZAHVALA:
Za izvedbo srečanja se GO zahvaljuje vsem ki ste nam pomagali pri izvedbi: družinama Ogrizek in Lavbič iz Svetelke, Danijeli Medenjak, ter otrokom za postavitev plakatov. Strošek srečanja smo pokrili z sredstvi, ki so (ste) jih pripevali udeleženci srečanja, še enkrat hvala vsem.

Pripravil: Primož Laubič, tajnik GO Vodule
 
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    FORUM KS DRAMLJE Seznam forumov -> AKTUALNO Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.