FORUM KS DRAMLJE Seznam forumov FORUM KS DRAMLJE
Vse o krajevni skupnosti Dramlje in njenih vaških skupnostih.





Bo drameljski hram učenosti obnovljen ali ne bo ?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    FORUM KS DRAMLJE Seznam forumov -> GRAJE
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  

Katera trditev glede obnove drameljske šole, se vam zdi bolj realna?
Z obnovo bodo začeli sredi leta 2013, tako kot je v planu
100%
 100%  [ 3 ]
Zaradi finančne krize bo obnova premaknjena v 2014 ali 2015
0%
 0%  [ 0 ]
Brez veze je šolo obnavljat, naj jo podrejo pa novo spuvajo
0%
 0%  [ 0 ]
Dol mi visi kaj bo pa kaj ne bo
0%
 0%  [ 0 ]
Skupaj glasov : 3

Agent 007



Pridružen/-a: 31.01. 2009, 15:20
Prispevkov: 13
Kraj: Dramlje okolica

 PrispevekObjavljeno: 14 Jan 2013 18:18    Naslov sporočila: Bo drameljski hram učenosti obnovljen ali ne bo ? Odgovori s citatom Back to top

Kot Drameljčanu mi ni vseeno kaj se bo (ali ne bo) zgodil z drameljskim hramom učenosti. Ker "vsi vse vedo", tako poklicani kot nepoklicani za "vsevednost", moram priznat, da sedaj ne vem kaj je res odnosno komu sploh verjeti.

V člankih smo lahko že lani prebrali nekaj informacij glede tega, govorimo o energetski obnovi šole. Tako so na Dramlje.info aprila 2012 zapisali :
Občina Šentjur je od EKO sklada prejela Odločbo o dodelitvi pravice do nepovratne finančne spodbude za enrgetsko prenovo OŠ Dramlje. Do spodbude je občina upravičena v obliki nepovratnih sredstev v višini 670.450,00 €. Rok za izvedbo naložbe je 24 mesecev od dneva sklenitve pogodbe. Župan mag. Marko Diaci s sodelavci se je pred skelenitvijo pogodbe z EKO skladom sestal s Svetom JZ OŠ Dramlje, kjer so izvedbo investicije podprli ter sprejeli obveznost, da v sodelovanju s KS zagotovijo primerne nadomestne prostore za izvajanje pouka za čas izvajanja investicije. Pričetek investicije je okvirno planiran junija 2013, z zaključkom v februarju 2014.
Potem sem naknadno izvedel, da bo prispevek občine skoraj miljonski in da bo to realizirala, da gre za prednostno nalogo. No pred kratkim pa so zaokrožile informacije, da z sanacijo ne bo nič, ker občina ni uspela na razpiisu. Zdaj pa ne vem kdo je tu pameten, ker v tem prispevku ki ga citiram zgoraj, lepo piše, da se je župan Diaci pred podpisom pogodbe z eko skladom sestal z viodstvom šole, ti so potrdili strin janje z investicijo, iz tega potem izhaja da je lani spomladi župan podpisal pogodbo za teh 670 tisoč evrov! Kaj zdaj pomeni to, da je ta razpis razveljavljen ali kaj, naj mi nekdo to pojasni. Ker iz same šole (ki menda ve kaj se dogaja) so zdaj prišle vesti, da z obnovo šole ne bo nič, da je zadeva "propala" , hvala za morebitno pojasnilo, admin. prosim za posredovanje na ustrezne inštitucije ali pa kar za tvoje pojasnilo, ker verjetno zadeve dobrio poznaš.

Moja GRAJA je v tem, da me jezi, ker ni nobenega uradnega sporočila bodisi šole, KS, ali občine. Upam da se bo kdo le odzval in zadevo pojasnil kot je treba. Kajti slišim po drugi strani tudi to, da vse skupaj sploh ni res in da paniko pelje sam odhajajoči ravnatelj, ki je s temi novicami /"novicami" seznanjal zaposlene na šoli in starše. Nek visok predstavnik občine, naj bi na nekem sestanku nedolgo tega te govorice zavrnil v celoti.
 
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
PRIMOZ
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.03. 2008, 10:44
Prispevkov: 549
Kraj: Dramlje

 PrispevekObjavljeno: 16 Jan 2013 20:51    Naslov sporočila: Re: Bo drameljski hram učenosti obnovljen ali ne bo ? Odgovori s citatom Back to top

Spoštovani agent, brez težav vam bom lahko odgovoril na zastavljeno vprašanje, brez potreb da vprašanje dodatno naslavljamo na kakšno drugo inštitucijo. Naj se vam uvodoma rudi zahvalim, da ste ponovno aktivirali forum in seveda za umestna vprašanja.

Zadeva glede sanacije OŠ Dramlje je povsem jasna, nobenih dvomov pri tem ni. Kot že sami navajate, je bila Občina Šentjur lani uspešna na razpisu Eko sklada, kjer je za projekt energetske sanacije OŠ Dramlje dobila odobrena nepovratna sredstva v višini 670 tisočakov, razlika do polne cene investicije pa bo financirana iz občinskega proračuna.

Župan Marko Diaci je skupaj z sodelavci občinske uprave predstavil projekt na sestanku Sveta šole (bil sem prisoten, ker sem takrat še bil član sveta), to je bilo lani, v marcu če se prav spomnim. Predstavili so nam vse ključne zadeve, od tega kako namerava občina projekt sofinancirati do predstavitve vseh gradbenih posegov. Gradnja mora biti izvedena po standardih nizko - energetske gradnje, natančno upoštevanje teh v projektu opredeljenih norm, je pogoj za izplačilo nepovratnih sredstev.

Ves čas, od takrat pa do danes, je povsem jasno, da je ta varianta z EKO skladom dejstvo. Nihče se ni tej varianti odpovedal, to je osnovna zadeva za katero je pogodba že podpisana in najmanj na ta način bo izvedena celovita energetska obnova naše šole.

Že takrat (na sestanku op.a) pa so predstavniki občine povedali, da si bodo prizadevali pridobiti še dodatna sredstva. To je v teh težkih ekonomskih časih, povsem logična in potrebna poteza občine, sploh ob dejstvu se je občinski proračun drastično zmanjšal, govorimo o nekaj miljonih manj sredstev (manjša glavarina, neizplačana sofinancerska sredstva države za obnovo OŠ Planina in izgradnjo vrtca Hruševec...). Ko je vlada RS lani objavila razpis za energetsko obnovo javnih objektov, se je nanj z projektom sanacije OŠ Dramlje prijavila tudi Občina Šentjur. Prve dni letošnjega leta, so bili objavljeni rezultati tega razpisa, za katerega je bilo izjemno zanimanje po vsej državi, občina Šentjur žal ni bila uspešna, torej ni pridobila sredstev na tem razpisu, ki je sicer nudil 80% sofinanciranja države.

Z tem dejstvom se ni nič spremenilo, še vedno je varianta z Eko skladom tista ki je veljavna in bo v vsakem primeru realizirana. Občina Šentjur pa si bo še naprej prizadevala pri pridobitvi dodatnih sofinancerskih sredstev. Da v tem delu zaključim; odgovorno bi bilo, da se odgovorni ljudje na odgovornih mestih odgovorno vedejo. To pa pomeni tudi to, da se informacije preden ji plasirajo(mo) v javnost preverijo. Nič več kot to.

Ob tem je treba vedeti tudi to, da ima pri tem projektu vsak nosilec javne funkcije, vključno s tukajšnjimi krajani, svojo nalogo. Svetniki v OS moramo zagotavljati podporo projektu na ravni celotne občine (pol. stranke, OS, uprava...), ta podpora je trdna in je garant vključitvi projekta v občinski proračun. Za pridobitev morebitnih dodatnih sredstev se maksimalno angažira vodstvo občine - občinska uprava na čelu z županom in direktorjem uprave. Vodstvi OŠ Dramlje in KS Dramlje pa se morata v tem času že ukvarjati z tehnično - operativno izvedbo selitve šolskega inventarja na dogovorjene nadomestne lokacije, kjer bo pouk potekal v času obnove šolskega poslopja. Vsi krajani moramo pri tem nesebično pomagati, pri seliitvi in še drugih zadevah ki se bodo pokazale. Nadomestne prostore, za katere bo občina z lastniki sklenila pogodbe, moramo zagotoviti mi drameljčani sami (dejanski stroški bodo plačani iz proračuna), nihče pa ne bo tega naredil namesto nas. Pri tem bo potrebna lokalna patriotska zavest, da bomo stopili skupaj in to uspešno izvedli - ker je to šola za naše otroke! Na Planini jim je to uspelo, tudi nam mora in to z čim manj nepotrebnega pesimizma!

Lep pozdrav.
 
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    FORUM KS DRAMLJE Seznam forumov -> GRAJE Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.