FORUM KS DRAMLJE Seznam forumov FORUM KS DRAMLJE
Vse o krajevni skupnosti Dramlje in njenih vaških skupnostih.





ZAKAJ GRE MOJ GLAS JOŽETU ARTNAKU?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    FORUM KS DRAMLJE Seznam forumov -> KRAJEVNI ODBORI političnih strank v KS Dramlje
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
PRIMOZ
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.03. 2008, 10:44
Prispevkov: 549
Kraj: Dramlje

 PrispevekObjavljeno: 07 Okt 2010 23:36    Naslov sporočila: ZAKAJ GRE MOJ GLAS JOŽETU ARTNAKU? Odgovori s citatom Back to top

Čas pred volitvami, je trenutek ko volivci tehtamo med različnimi kandidati, po njihovem doprinosu k razvoju naše okolice. Ni pa nujno tako, nekateri se odločajo tudi po drugih parametrih; recimo po pripadnosti politični stranki, po zunanjem videzu kandidata ali kandidatke, po širini nasmeha in še čem.



Osebno mi zgoraj našteto ne pomeni absolutno nič. Pri meni štejejo zgolj dejanja; če ima kandidat kaj pokazati na političnem prizorišču ali pa če se je kot novinec izkazal recimo na kateri od nepolitičnih dejavnosti, potem zame to pomeni, da imam pred sabo sposobno osebo. Takšnemu bi zaupal vodenje občine, kajti, ko govorimo na pamet in rečemo »saj ni važno kdo bo zmagal, saj ne bo nič drugače« se hudo motimo. Ravno to vam bom na praktičen način pojasnil v nadaljevanju.

Že za zgolj okvirno razumevanje, tistega kar vam želim približati (nikakor pa ne vsiliti) bo potreben malce daljši sestavek in pogled nekaj let nazaj. Želim torej pojasniti, zakaj podpiram Jožeta Artnaka za župana in zakaj to priporočam tudi vam.

ZAKAJ SEM SE ODLOČIL ZA »ARTNAKOV« LDS?

Na začetku leta 2006, v volilnem letu torej, so vzpostavili stik z menoj ljudje iz različnih strank. Da bom kdaj politično aktiven, si tedaj, ob kopici dela z športnim društvom, nisem niti najmanj mislil, še manj pa želel. Pogovarjal sem se z dvema strankama, ena izmed njih je bila LDS, katere delo sem poznal iz medijev, vendar nepopolno, saj se vse zasluge ponavadi pač pripisujejo županu. Po podrobni seznanitvi z delom stranke v mandatnem obdobju 2002 – 2006, vključno z vsemi javnosti nevidnimi detajli, sem privolil v kandidaturo za občinski svet. Na to odločitev sem zelo ponosen in to povem v vsakem trenutku, komurkoli.

KAR SO DRUGI SAMO NAČRTOVALI JE JOŽE URESNIČEVAL

Na kratko bom tudi vam predstavil, bistvene točke mandata 2002 – 2006, katere brez izrazitega angažiranja Jožeta Artnaka in LDS, ne bi bile realizirane. Prvi korak, pri katerem se je angažiral Jože, je bil sprejem razvojnega programa – oz. strategije občine. To je ključen dokument, za vse nadalje realizirane projekte, še posebej tudi tiste, ki se financirajo iz sredstev finančne perspektive EU 2007 – 2013. Šentjurska LDS je v programu za volitve 2002 uvrstila izgradnjo šentjurske obvoznice, ta program je vključila tudi v program tedanje koalicije. Jože Artnak je podal tudi pobudo, za potek tretje razvojne osi skozi Kozjansko, kar je bilo podprto s strani županov Kozjansko – Obsoteljskega območja.

Zelo pomemben je bil tudi sprejem prostorskih aktov in Prostorske strategije, za kar je Jože, na podlagi številnih poznanstev na ministrstvih, dosegel zelo hitro realizacijo za okrog 350 posameznih predlogov. Za spodbujanje gospodarstva in podjetništva v občini ter za pripravo projektov in kandidiranje za EU sredstva je bila ustanovljena Razvojna agencija Kozjansko, katere vodenje je na Jožetovo nagovarjanje prevzela mag. Zlata Ploštajner. Ta poteza, se je zelo bogato obrestovala, rezultati so dobro vidni v številnih moderniziranih občinskih cestah širom občine, čistilni napravi in še kje. Občina se je z izkušeno Ploštajnerjevo tudi kadrovsko pomembno okrepila.

Prejšnje občinsko vodstvo je zapostavljalo sodelovanje v Savinjski statistični regiji, v okviru katerega deluje svet županov, razvojni svet in različni odbori. Namen te organizacije je med drugim razporejanje EU sredstev. Ravno na tem področju pa sta z Zlato Ploštajner dosegla uveljavitev sprememb pri razporejanju teh sredstev, na kratko: pred tem so ta ostajala v regijskih razvojnih centrih, potem pa so bila direktno razporejena občinam, tam kjer so pač imeli pripravljene ustrezne projekte.

Zelo hitro so bile realizirane tudi številne gradnje objektov, kar je prejšnja občinska oblast sicer načrtovala, ni pa bila sposobna izvesti, kjer se je zelo uspešno angažiral Jože Artnak, za kar so pripomogla številna osebna poznanstva z gospodarstveniki in politiki. Med drugim gre za gradnjo nove pošte in knjižnice v Šentjurju, gradnjo stanovanjskega bloka Livada, gradnjo nove Alposove hale v industrijski coni… Za šolo na Ponikvi je Jože dosegel pri vladi RS, da je bila navedena investicija vključena v vladni program financiranja. Na področju državnih cest je skrbel za koordinacijo med občino in državo, za kar je bil kot podžupan zadolžen tudi v mandatu 2006- 2010. Rezultat zelo uspešnih prizadevanj je tudi realizacija projekta pločnik Trnovec, kar je bil tudi eden izmed mojih programskih predlogov za vključitev v proračun. Spisek vseh projektov, pri katerih je imel Jože Artnak ključno vlogo, s tem seveda še ni končan.

Z UVEDBO VEČJE KONKURENCE GRADIMO OBČINSKE CESTE BISTEVNO CENEJE

V mandatu 2006 – 2010 ključni del aktivnosti posveča Navezovalni cesti Dramlje – Šentjur in cestam, tako občinskim kot državnim. Navezovalna cesta je bila umeščena v prostor, kar je dosegel z sodelavci na občini, to je marca letos potrdil tudi občinski svet. Projekt je zelo zahteven in terja zelo intenzivna prizadevanja tudi v prihodnosti. V pripravi je prostorski akt (vse podrobnosti v zvezi z gradnjo), ko bo ta sprejet sledi izdelava projektov za pridobitev gradbenega dovoljenja, ter zatem odkup zemljišč in gradnja.

Na področju lokalnih cest (ki so v pristojnosti občine) mu bo v tem mandatu uspelo realizirati celoten plan, ki je bil zastavljen pred pričetkom mandata 2006 – 2010 in ga je kasneje potrdil tudi občinski svet. Na začetku mandata, ko Jože Artnak še ni bil imenovan za podžupana, so se na razpis prijavljali povprečno po trije ponudniki. Z prevzemom zadolžitve za področje lokalnih cest, je uvedel bolj odprte razpise, na katere se prijavlja po deset in več ponudnikov, s čimer se je znatno povečala konkurenčnost, s tem pa znižala tudi cena. Ravno zaradi tega je za manj denarja obnovljenih več cest, po realnih in dokazljivih izračunih je občina na ta račun prihranila najmanj1.3. mio. evrov, oz. za dobrih 30% od celotne postavke.

KDO JE BIL POBUDNIK VRAČIL VLAGANJ V TELEFONIJO?

Omeniti velja tudi, kar je malo znano, da je bil Jože pobudnik vračil vlaganj v telefonijo, kar je bilo sedaj ljudem povrnjeno. Pobudo je sprožil leta 1997 in je bila sprejeta s posmehom tedanje občinske oblasti.

Tako, to je kratek in še vedno pomanjkljiv, povzetek Jožetovega ustvarjalnega političnega dela, ki izvira iz njegove široke vizije, ki jo je sposoben tudi udejanjiti. To je dokazal že tolikokrat, da bi tudi največji dvomljivci težko dvomili v te odlike. Moj namen, s tem zapisom, ni da bi Jožeta hvalil po nepotrebnem. To se niti ne da, želel sem samo, da si morebitni bralec ustvari realen vtis o njem, kot enem izmed kandidatov za župana Občine Šentjur. O človeku, ki ga osebno zelo spoštujem ter cenim. Odločitev je seveda v vaših rokah in predvsem glavah, v kolikor ne razmišljajo drugi namesto vas.

Primož Laubič, Dramlje


 
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    FORUM KS DRAMLJE Seznam forumov -> KRAJEVNI ODBORI političnih strank v KS Dramlje Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.