FORUM KS DRAMLJE Seznam forumov FORUM KS DRAMLJE
Vse o krajevni skupnosti Dramlje in njenih vaških skupnostih.





VRTEC DRAMLJE

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    FORUM KS DRAMLJE Seznam forumov -> OBČINSKI SVET
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Bos 3D



Pridružen/-a: 10.06. 2009, 22:38
Prispevkov: 2
Kraj: Dramlje

 PrispevekObjavljeno: 20 Maj 2010 23:08    Naslov sporočila: VRTEC DRAMLJE Odgovori s citatom Back to top

LP!

Sem predsednik Sveta Staršev Vrtca Šentjur.
Na forumu se oglašam prvič.
Kot prvo, bi rad pohvalil dosedanje delo vrtca nasplošno,
Pri čemer imam v mislih kvaliteto programa, ki se izvaja,
komunikacijo z vzgojiteljicami, urejenost vrtcev, …
Kot drugo imamo zelo pridne otroke z katerimi, nimamo kaj dosti problemov.
Zelo radi hodijo v vrtec, se igrajo rišejo, pojejo,…
Lepo, lepo.
Pa vendar, za nami je vpis v novo šolsko leto.
Vrtec Dramlje ima 3 oddelke, v katerih je vpisanih 58 otrok.
Na novo oddanih prošenj za enoto Dramlje je 19 otrok.
V septembru je na voljo 5 mest za vpis novincev, to pomeni, da jih 14 ostane zunaj.
»kje zunaj ??«
Torej kje bodo naši otroci?
Babice in dedki niso dolžni, ni nujno, da sposobni, kaj šele da 9h na dan pazijo na naše malčke. Kakšen dan že 45h/teden???
Privat varuške, na č. ali kako drugače, jih poznam nekaj so v Dramljah zelo kvalitetne
pravzaprav sem bil nad njihovim delom in prizadevanjem zelo presenečen, pa vendar si vsak
stroška med 150 in 300 € na mesec težko privošči.
Da malce orišem (povprečna mamica z 3, 4 letno poklicno šolo zasluži upam vsaj 700€/mesec, od tega recimo 200€-varuška, 200€ avto(da sploh lahko hodi v službo), ..
Torej vsak € manj je dobrodošel.
Poanta mojega nakladanja.
Občina spi že drugo leto, ter se tik pred zdajci išče neke kvazi rešitve, ki ne smejo nič stat.
Prosim dragi občinarji, 14 otrok nimamo kam dat samo v KS Dramlje, oz 64 otrok v celi občini Šentjur vseh enot vrtca Šentjur.
Živite od našega proračunskega denarja, na volitvah ste bili izvoljeni da zastopate naše interese ne pa svojih. Torej kje so prostori za naše otroke???
Mi hodimo tudi za vas v službo, ali naj 14 oz 64 mamic oz očetov »iz cele občine Šentjur« pusti službo, kateri po prvih podatkih ne bodo dobili mesta v vrtcu.

Lp!

predsednik Sveta Staršev Vrtca Šentjur
Anclin Boštjan
 
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
PRIMOZ
Administrator foruma


Pridružen/-a: 24.03. 2008, 10:44
Prispevkov: 549
Kraj: Dramlje

 PrispevekObjavljeno: 21 Maj 2010 20:52    Naslov sporočila: Re: VRTEC DRAMLJE Odgovori s citatom Back to top

Spoštovani g. Anclin.

Na nek način se ne morem povsem strinjati z vašo trditvijo da "občina spi že drugo leto" kajti prostorsko stisko v enoti vrtca Dramlje so pred dvema letoma rešili rekordno hitro - z odvzemom učilnice 1. razreda. S tem pa so na mah ustvarili nov prostorski problem javnemu zavodu OŠ Dramlje. Za menda začasno rešitev, so za pouk med poletnimi počitnicami usposobili dotedanjo učilnico gospodinjskega pouka, ki pa prostorsko ne ustreza.

Ko že omenjate "spanje", potem imam realen občutek da spi še kdo drug, ne samo občina, kajti predlog za prizidek je po "prisilnem" odvzemu učilnice podal ravnatelj drameljske šole g.Stanislav Jančič in je bil podprt (predlagan za vključitev v program dela občine) s strani političnih strank in KS Dramlje. Rezultat tega je bila vključitev programa izgradnje prizidka v proračun 2009 - 2010; v letu 2010 so zagotovljena sredstva za pridobitev oz. izdelavo dokumentacije. Projekt bo v gradbenem smislu realiziran v prihodnjem mandatu.

Prostorska stiska v enoti vrtca Dramlje in tudi drugje, se verjetno ni začela slučajno pred dvema letoma. Domnevam da JZ vrtec Šentjur spremlja statistične podatke, na podlagi katerih je razviden porast ali padec vpisov v posameznih enotah. Na podlagi tega bi morali že veliko prej predlagati ustrezne rešitve, ki bi jih nato sprejeli v okviru proračuna. To je naloga javnega zavoda, da deluje tudi dolgoročno, v političnem smislu pa predloge sprejema ali zavrača občinski svet.

Direktorica JZ Vrtec Šentjur je vsako leto (vsaj enkrat) prisotna na sejah občinskega sveta. Gre seveda za ritual vsakoletne podražitve storitev vrtca. V zadnjih 4 letih, kar sem član občinskega sveta, ne pomnim, da bi kdaj pred svetniki povedala kaj na to temo - premajhnih kapacitet torej.

Kadar se problemi začnejo reševati prepozno, jih nastane še več. Odgovornost pa je dandanašnji tako le še zvodenela beseda. V Dramljah smo kljub temu lahko še kar zadovoljni, saj je od trenutka ko je problem končno postal javen (?) pa do vključitve rešitve v proračunsko malho, minilo vsega par mesecev. Gotovo pa bi se moral tak predlog pojaviti veliko pred tem (gledano v letih) in iz kakega drugega naslova, kot se je sedaj.

S spoštovanjem,

Primož Laubič, Dramlje
 
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
MojcaB



Pridružen/-a: 23.05. 2010, 14:38
Prispevkov: 2

 PrispevekObjavljeno: 02 Jun 2010 08:56    Naslov sporočila: Odgovori s citatom Back to top

Vzpodbudil me je prispevek g. Boštjana, da tudi sama napišem nekaj misli na to temo. Pa pri tem ne mislim na to, kaj je kdo naredil in kaj ni. In tudi glede denarja se ne bi spuščala v razprave, ker ga imamo vsi tako ali tako premalo (vsaj tako tarnamo in se pritožujemo), čeprav mislim, da nam večini prav nič ne manjka.
Zakaj je naenkrat tak problem glede prostih mest v vrtcih? Res je, da je zadnjih nekaj let porast rojstev. Druga stvar, ki dela problem še večji pa je, da se zdaj splača dati otroka v vrtec. Sploh, če je to drugi ali tretji otrok, ki ima vrtec zastonj. Starši pa razmišljamo praktično... Kaj je dobro za otroka, pa je drugotnega pomena... Se vam zdi, da je vrtec najboljše okolje za enoletnega malčka, ki je iz varnega materinega naročja čez noč vržen v tuj svet? Tisti, ki ste bili na predavanju ge. Križan-Lipnik v Šentjurju veste, kaj malčki potrebujejo. Predvsem veliko pozornosti in ljubezni. Dve vzgojiteljici v vrtcu, ki skrbita za 15 otrok pa jim tega ne moreta dati. Pa zelo spoštujem delo in trud vzgojiteljic, da ne bo pomote, ampak iz lastnih izkušenj vem, da je to nemogoče. In potem so otroci razdražljivi, nerazpoloženi, da sploh ne omenjam, da so kar naprej bolni. Ampak spet se starši potolažimo, da je to nekaj normalnega, da se pač mora otrok prekužiti in da bo drugo leto že bolje. Kaj se zgodi z imunskim sistemom otroka,ki po možnosti dobiva še antibiotik za antibiotikom, pa je druga stvar...

Zato dragi starši, ne kazati s prstom samo na druge, kaj niso naredili, ampak pomislite tudi pri sebi, če je res nujno potrebno, da gredo vaši malčki tako zgodaj v vrtec. Mislim, da se bo pri mnogih našla tudi kakšna druga rešitev, ki bo boljša... Gre namreč za naložbo, ki je doživljenjska!

Pa lep pozdrav želim vsem!

Mojca Bobnar
 
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    FORUM KS DRAMLJE Seznam forumov -> OBČINSKI SVET Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu

MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.